Proprietatile mierii si avantajele ei

Dulceata de la albine

Proprietatile mierii si avantajele ei

MIEREA NU SE STRICĂ NICIODATĂ

Atunci când este sigilată într-un recipient etanș, mierea este una dintre puținele alimente cunoscute a avea o perioadă de depozitare eternă. Există chiar rapoarte despre miere comestibilă găsită în mormintele egiptene vechi de câteva mii de ani. Longevitatea mierii poate fi explicată prin mixul său chimic: substanța este natural acidă și are un nivel scăzut de umiditate, făcându-o un mediu vitreg pentru bacterii.

ESTE MEDICAMENT

Dovezile despre mierea care era prescrisă ca tratament medical datează de-a lungul vechii Mesopotamii. Deoarece substanța nu oferă un mediu bun de dezvoltare bacteriilor, ea a fost adesea folosită ca un bandaj natural pentru a proteja tăieturile și arsurile de infecții. Astăzi, mierea este încă utilizată ca tratament natural pentru mătreață, ulcere gastrice, tuse și chiar alergii sezoniere.

AM PUTEA TRĂI DOAR CU MIERE

Mierea este singura mâncare care include toate substanțele necesare susținerii vieții, inclusiv enzimele, vitaminele, mineralele și apa. Este, de asemenea, singurul aliment care conține un antioxidant asociat cu funcționarea îmbunătățită a creierului.

TE ENERGIZEAZĂ

Uită de energizant sau cafea! O dietă sănătoasă și integrală și un somn adecvat este cea mai bună rețetă pentru o energie fără limite, dar dacă ai nevoie de o creștere rapidă a energiei, cum ar fi înainte sau după un antrenament, mierea poate fi suficientă. Acest lucru este valabil în special pentru sportivii care caută un „carburant” cu eliberare prelungită pentru a furniza energie pe o perioadă mai lungă.

MIEREA AJUTĂ LA DIGESTIE

Ea ajută la reducerea constipației, a balonării și a gazelor, datorită faptului că este un laxativ ușor. Mierea este, de asemenea,bogată în bacterii probiotice sau „prietenoase”, cum ar fi bacteriile bifido și lactobacili, care ajută la digestie, susține sănătatea sistemului imunitar și reduce alergiile.

ÎI AJUTĂ PE COPII SĂ DOARMĂ MAI BINE

Rezultatele preliminare din mai multe studii indică faptul că mierea poate îmbunătăți calitatea somnului la copii. Pe baza părerilor părinților, studiile au concluzionat că mierea a redus tusea printre copii în timpul nopții și i-a ajutat să doarmă mai bine.

Niciun comentariu

Adaugă comentariul tău

RSS
Follow by Email